Košík 0
Telefón:+421 947 95 37 37
Skutočne môžu pomôcť liečivé rastliny na vysoký krvný tlak?

Skutočne môžu pomôcť liečivé rastliny na vysoký krvný tlak?

Vysoký krvný tlak
04.08.2022
1209

Existujú nápomocné liečivé rastliny na vysoký krvný tlak? Naši predkovia už vedeli, čo my sa opäť iba učíme v posledných rokoch. Príroda ponúka obrovské možnosti, čo týka liečby mnohých neduhov, a hypertenzia je jednou z nich. 

Vysoký krvný tlak je celosvetovo považovaný za civilizačné ochorenie, pretože môže priamo alebo nepriamo postihnúť každého z nás. K rozvoju tohto stavu prispieva zvýšený stres, nesprávne stravovacie návyky a hektický životný štýl… 

...čiže faktory, s ktorými sa všetci bez výnimky stretávame každodenne.

Našťastie, pokiaľ je hypertenzia zachytená a jej liečba zahájená včas, je veľká šanca vyhnúť sa ďalším komplikáciám, či život ohrozujúcim situáciám. A prírodná lekáreň má k dispozícii celý rad liečivých rastlín, ktoré v rôznych kombináciách a pri správnom pomere môžu výrazne pomôcť pri ťažkostiach spôsobených vysokým krvným tlakom.

UPOZORNENIE!

POKIAĽ MÁTE PODOZRENIE NA VYSOKÝ KRVNÝ TLAK, VYHĽADAJTE PROSÍM SVOJHO OŠETRUJÚCEHO LEKÁRA! PRESNÁ LEKÁRSKA DIAGNOSTIKA A NÁSLEDNÁ LIEČBA MÔŽE ZACHRÁNIŤ ŽIVOT!

Tichý zabijak

Vysoký krvný tlak (hypertenzia) predstavuje mimoriadne zákerné ochorenie, ktoré dlhodobo neprejavuje žiadne výrazné príznaky. Práve preto sa právom nazýva aj ako “tichý zabijak”. Preto by ste ho nemali brať na ľahkú váhu a ani sa púšťať do samodiagnostiky!

V prípade nasledovných príznakov sa v každom prípade oplatí navštíviť lekára:

Pokiaľ sa rozhodnete zmerať si tlak, namerané hodnoty možno rozdeliť do skupín nasledovne:

Pravidelné užívanie určitých liekov (lieky s obsahom steroidov, antikoncepcia, protizápalové a imunosupresívne lieky), omamných látok a alkoholu, alebo ich užívanie vo väčšej miere, ako aj fajčenie, môžu zvýšiť krvný tlak. 

Existujú prírodné riešenia a odpovede?

V súvislosti s mnohými liečivkami, ktoré sa bežne nachádzajú v prírode, sa už zistilo, že majú pozitívny vplyv na vysoký krvný tlak. Z nich dôverujeme spojenej sile nasledovných rastlín: výhonky kvetu hlohu, nechtík lekársky, listu čiernej ríbezle, rooibos, očianka, čučoriedky, ibištek a nechtík lekársky.

Čaj pripravený z nich môže zlepšiť činnosť srdcového svalu, zmierniť bolesti hlavy a znížiť krehkosť kapilárnych ciev. Okrem toho môže predchádzať tvorbe krvných zrazenín a prirodzene znižovať krvný tlak, a chráni aj cievy. Pravidelnou konzumáciou takejto špeciálnej čajovej zmesi (2x500ml denne) môžete svojmu organizmu pomôcť dosiahnuť a udržať optimálne hodnoty krvného tlaku. Konzumácia Čajovej zmesi na vysoký krvný tlak však závisí od medikamentóznej liečby a iných užívaných liekov, preto by sa čaj mal užívať len ako doplnková liečba! Na druhej strane sa môžu vplyvom konzumácie týchto liečiviek zlepšiť vaše hodnoty, čo si môže vyžiadať zmenu dávkovania liekov! Takže pravidelná konzultácia s ošetrujúcim lekárom je nutná.

Najdôležitejšie však je, že v prípade vysokého krvného tlaku absolvujte pravidelné skríningové vyšetrenia, aspoň raz za rok!

V prípade ďalších otázok, alebo pokiaľ máte záujem podporiť svoj organizmus v boji s hypertenzii prírodným spôsobom, objednajte si našu Čajovú zmes na vysoký krvný tlak, kliknutím sem!

Náš čaj pozostáva výlučne z liečivých rastlín pochádzajúcich z čistých, kontrolovaných zdrojov. Čajová zmes na vysoký krvný tlak je 100% prírodný produkt, ktorý neobsahuje žiadne pridané arómy ani iné prídavné látky. Neobsahuje taktiež žiadne alergénne látky, ani nečistoty, preto je jej konzumácia bezpečná a nespôsobuje nepríjemné žalúdočné problémy, ani hnačky.

Kategórie
Najnovšie príspevky