Košík 0
Telefón:+421 947 95 37 37
Najčastejšia otázka: Koľko môžem schudnúť za týždeň?

Najčastejšia otázka: Koľko môžem schudnúť za týždeň?

Chudnutie
12.08.2022
4305

Neuveríte, koľko našich zákazníkov je na to zvedavých, koľkí si položia otázku: Koľko môžem schudnúť za týždeň? Odpovedať na otázku je veľmi ťažké. Samozrejme, nie je to nemožné, no neexistuje matematický vzorec, ktorý by bol rovnako platný pre každého.

Namiesto toho zvykneme skôr hovoriť o tom, ako prebieha ideálne, trvalé chudnutie. Pozrime sa na najdôležitejšie faktory, ktoré našu snahu v mnohom ovplyvňujú:

Takže koľko je toľko?

Cieľom nie je schudnúť rýchlo a veľa, keďže ani kilá nepribúdali rýchlo. Aj samotné priberanie väčšinou prebieha tak, že vždy pribudne to jedno kilečko navyše. Všetkým známe „Ups, tento rok som pribrala 5 kíl“ môže znamenať, že ak v tom budete pokračovať, v priebehu 4 rokov sa bavíme o 20 kilogramoch navyše. Takto napísané to už vyzerá naozaj hrozivo, však?

Práve preto treba postupovať pomaly, krok po kroku. Podľa odborníkov môžeme povedať, že ideálne je schudnúť pol kila až jedno kilo za týždeň. Vieme, zdá sa to málo, no majte na pamäti, že napríklad v prípade pol kilogramu týždenne po uplynutí 3 mesiacov hovoríme o celkovom úbytku 6 kíl. A to je už celkom pekné číslo, nie?

Navyše, samotný proces chudnutia sa nezačne okamžite, vo vašom tele vždy prebieha akási prípravná fáza. Vysvetlime si to na nasledovnom príklade: je to ako keď idete autom po ceste, ale rozmyslíte si to, a zrazu chcete zmeniť smer jazdy. Auto musí najprv zastaviť a až následne sa pohnúť želaným smerom. Aj telo potrebuje k zmene čas na prechod; konkrétne musí spomaliť, zastaviť, aby sa mohlo preorientovať na iný smer.

Nakoniec však dosiahnete plánované tempo, pretože telo nabehne na rytmus chudnutia. Nakoniec vám zostáva už iba hrdý úsmev.

Najdôležitejšie rady!

Nezabúdajte, aj chudnúť treba pekne a náhly úbytok hmotnosti nemožno v žiadnom prípade nazvať normálnym stavom (preto vzniká jojo efekt). Medzi známymi máme niekoľko priateľov, u ktorých trvalo niekedy až dva mesiace, kým si ich telo zvyklo na nový režim, prispôsobilo sa mu… potom však išli konečne kilá dole jedna radosť - 2 kg za mesiac!

Práve preto:

Nech už sa bavíme o ktorejkoľvek možnosti, ako schudnúť, nesmieme zabúdať na mimoriadne dôležitý pitný režim. Nie každý však obľubuje napríklad mnohými odporúčanú čistú vodu. Dopriať si môžete aj čaje - samozrejme nesladené. UKKO Čajová zmes na chudnutie nielenže podporí funkcie metabolizmu, ale disponuje aj mimoriadne lahodnou chuťou, takže piť ho nebude predstavovať žiadnu povinnosť, skôr vychutnávanie.

Cieľom nie je vykonať prácu rýchlo, ale urobiť ju kvalitne a s trvalým efektom!

Kategórie
Najnovšie príspevky